Vastuullista ja laadukasta johtamiskoulutusta: Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle jo kolmas kansainvälinen laatuakkreditointi

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu saavutti Business Graduates Associationin, eli BGA:n akkreditoinnin tammikuussa 2020. Uuden BGA-akkreditoinnin arvioinnin yhteydessä myös yliopiston liikkeenjohdon koulutus sai AMBA-akkreditoinnilleen pisimmän mahdollisen, viiden vuoden jatkon. Toisiaan täydentävät laatuleimat takaavat korkeatasoisen johtamiskoulutuksen.

BGA-organisaatio painottaa laatuarvioinneissaan erityisesti koulutuksen vaikuttavuutta, vastuullisuutta ja elinikäistä oppimista. Edellisen kerran Jyväskylän yliopistossa iloittiin akkreditoinnin merkeissä loppuvuodesta 2018, kun arvostettu kauppatieteen akkreditointeja tarjoava järjestö AACSB myönsi laatuleimansa kauppakorkeakoululle.

- Olemme vasta neljäs yliopisto maailmassa joka saavuttaa BGA-akkreditoinnin. Tämä on luontainen seuraava askel kauppakorkeakoulumme pyrkimyksissä toimia vastuullisen liiketoiminnan suunnannäyttäjinä, kuvailee kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen akkreditoinnin merkitystä.

Kauppakorkeakoulun Executive MBA-ohjelma järjestää korkeatasoista johtamiskoulutusta liikkeenjohdoille. Vaikka eri organisaatioiden laatuleimat varmistavat toiminnan laatua kaikki monipuolisesti, on niillä myös toisiaan täydentäviä painotuksia.

- AACSB-akkreditointi varmentaa, että koulutuksen kehittämisen prosessimme ovat laadukkaita. Johtamiskoulutuksen AMBA-akkreditointi takaa, että EMBA-ohjelman kouluttajat ja opetussisältö ovat huippuluokkaa ja opiskelijoiden profiili korkeatasoinen. Uutena palettiin mukaan tullut BGA-akkreditointi puolestaan painottaa koko toimintamme vaikuttavuutta ja vastuullisuutta, kertoo EMBA-koulutuksesta vastaava johtaja Pasi Aaltola.

Sen lisäksi että kauppakorkeakoulu ja sen koulutukset täyttivät akkreditointien vaativat kansainväliset laatukriteerit, BGA-akkreditoinnin arviointiryhmä kiinnitti palautteessaan huomiota myös kannustavaan ja opiskelijoita tukevaan toimintakulttuuriin. Tämä on ollut myös EMBA-koulutustoiminnan kulmakivi.

- Vaikuttava liikkeenjohdon koulutus tähtää samanaikaisesti sekä henkilökohtaiseen että osallistujan organisaation kehittymiseen. Tässä oppimisprosessissa on opiskelija ja hänen tilanteensa kaiken lähtökohta. On hienoa saada tunnustusta myös tästä toimintakonseptimme keskeisestä periaatteesta, Aaltola iloitsee.

Kansainvälisiä kauppatieteellisen alan laatuakkreditointeja myönnetään erillisestä hakemuksesta ja vuosien hakuprosessin jälkeen vain pienelle osalle kauppakorkeakouluja. Kolme akkreditointia sekä jäsenyydet kaikissa niitä myöntävissä järjestöissä tarjoavat laajat kansainväliset kumppanuusverkostot toiminnan kehittämiseen.

jyuemba-kolme-akkreditointia.jpg